Sinterklaas Keurmerk - Sint En Piet Keurmerk - Sintenpietkeurmerk.nl

Sinterklaas Keurmerk

Sinterklaas keurmerk; wat houdt het in? Het Sinterklaas keurmerk is een kwaliteitskeurmerk speciaal voor iedereen die te maken heeft met de organisatie van het Sinterklaasfeest. Zo is het keurmerk beschikbaar voor een club, vereniging, stichting, Sinterklaas comité, verhuurbedrijf, winkel of overige instellingen…

Wat geeft een Sinterklaas keurmerk aan?

Een ieder die ons keurmerk voert geeft aan akkoord te zijn met onze opgestelde gedragscode en criteria. Zo staat er in de gedragscode vermeld hoe Sinterklaas en Piet zich dienen te kleden maar bijvoorbeeld ook hoe zij zich dienen te gedragen. In het criteria staat bijvoorbeeld vermeld dat het een vereiste is in het bezit te zijn van een K.v.K nummer.

Op basis van het Sinterklaas keurmerk weet u als consument waar u aan toe bent. Een ieder die het keurmerk voert gaat door een toetsing met hoge eisen. Om een zo duidelijk beeld te schetsen van de situatie komt er een bestuurslid langs om te bekijken of er daadwerkelijk wordt voldaan aan de gestelde eisen. Dit bezoek is dan ook doorslaggevend in het oordeel of een partij in aanmerking komt voor het keurmerk.

Indien de partij in aanmerking komt voor het Sinterklaas keurmerk wordt deze beloond met een certificaat dat geldig is voor den duur van 2 jaar. Vanaf dit moment is het toegestaan het logo te voeren van het keurmerk.

Betrouwbaarheid keurmerk

De betrouwbaarheid van het keurmerk is te achterhalen door te navigeren naar onze website en te bekijken of de aangesloten partij daadwerkelijk is aangesloten. Wij houden een overzicht bij met alle aangesloten partijen.

Klachtenregeling

Heeft u een geschil met een aangesloten partij van Sint En Piet Keurmerk? Geeft u deze dan spoedig door. Wij zullen uw klacht uiterst serieus behandelen.

Wij zullen de klacht samen met de keurmerkhouder bespreken en is deze gegrond dan kan er samen met u gezocht worden naar een passende oplossing. Lukt het niet om er samen uit te komen met de houder van het keurmerk dan kan in het ergste geval het keurmerk tijdelijk of blijvend worden afgenomen.

Geen Roetveegpieten? Geen Sinterklaas Keurmerk

Een van de hoge eisen voor het verkrijgen van het keurmerk is dat de Pieten niet volledig zwart geschminkt worden. Het dragen van lippenstift, goudkleurige oorbellen en het dragen van de roe zijn eveneens niet meer van deze tijd. Wij eisen van onze keurmerkhouders dat deze lopen met Roetveegpieten en een ieder persoon van welke afkomst dan ook welkom is om aangesloten te zijn bij de desbetreffende partij (mits deze uiteraard voldoet aan bepaalde eisen zoals het goed om kunnen gaan met kinderen etc.).